Før avreise Del 1

video:fr avreise1

{Reisefeberen er på plass

Vulkanutbruddet på Island, har medført litt usikkerheten for flyturen til Grønland. Men det er igrunnen bare å avvente, i verste fall må ekspedisjonen utsettes noen dager - men her er det naturen selv som styrer.
Avreisedagen er 22. april er til alt overmål den internasjonale "Jordens Dag".

Orginal reiseplan:

- SK/2889/22APR Kristiansand ? Copenhagen: Avreise 15.30 - Ankomst 16.25 (SAS)

- Overnatting København DGI Byens Hotel. Tietgensgade 65, København 1704

- GL781/23APR København ? Kangerlussuaq: Avreise 09.15 - Ankomst 09.45 (Greenland air)


Det er 4 timers forskjell (Norge 4 timer foran)


Det er i løpet av dagen idag knyttet stor spenning til hvilke fly som går, det er i skrivende stund hektisk plan-B planlegging.
Det som er viktig er å komme seg til Kastrup i Køvenhavn der flyet til Grønland går fra.
Alternativer med båt til Danmark og buss/tog til Køvenhavn har vært nevnt.

Siste nytt er at avreise fra Kristiansand er fremskyndet til torsdag morgen - det ser ut til å løse seg.Det har vært en lang forberedelse til turen.

I over ett år har trening og utstyr vært i fokus for deltakerne. Det har vært mye solotrening, men for mange har det vært til hjelp å ha en eller flere treningskamerater til å pushe hverandre. Spesielt på grå morgener hvor kroppen allerede er litt stiv og støl.Det har vært mange, lange og tidlige turer i lysløyper, både med og uten skiføre. I tillegg har det vært nødvendig med flittig bruk av treningssentere, spesielt da for å få opp styrken i armer og bein.
Vi har alltid hørt om folk som drar dekk etter seg i skogen som en opptrening til ekspedisjoner. Ett dekk med felg veier rett under 20 kilo, og dette skal etter sigende tilsvare å trekke en pulk på 40 kilo.
Etterhvert som treningen har gitt resultater, har flere gått opp til 2 dekk.Pulkene deltakerne skal trekke fra starten vil veie oppunder 70 kilo, som jo i mange tilfeller kan tilsvare et voksent menneske. Vekten vil jo avta etterhvert som mat og drivstoff forbrukes, men det er en tung bør som skal dras.

Deltakerne har hatt flere fellessamlinger, da de jo bor forskjellige steder i Norge. Her er gjengen samlet på Haueliseter i februar. Her var det fellesinformasjon, tips og råd om alt fra gnagsår til pakking i sekk og pulker, til matprat og naturligvis en lang skitur med overnatting.Telt og teltliv er en helt egen del av en ekspedisjon, og dette må trenes på og rutiner etableres. Man kan være så godt trent man bare vil, hvis det å bo i telt kommer brått og uventet på. Kulden vil være en utfordring og det er i vente temperaturer ned mot -40 C, da er trøsten at det sjelden blir med enn -25 C inne i teltet. Deltakerne bor i flere mindre telt, men samles i ett stor telt under måltiden. Det store teltet brukes til snøsmelting og matlaging og det er kun her det blir brukt primus, og da mens noen har som jobb og passe på dette. Brannfaren vil være stor, og derfor benyttes det ikke noen form for oppvarming i de andre teltene.Det kan bli endel kondens i storteltet, men så lenge stemningen er på topp får heller bildene bli litt tåkete.
Det ble muligens et gnagsår eller 2, men alle var enige om at det hadde vært en fin tur!Ny blogg kanskje allerede senere idag, men ihvertfall i morgen - og forhåpentligvis da med ekspedisjonsdeltakerne trygt på vei til eller allerede på plass i Køvenhavn.
}

2 kommentarer

Tone

21.apr.2010 kl.17:30

Hei:) Oensker dere lykke til, mange gode opplevelser, styrke i motgang og masse oppmerksomhet om stiftelsen og barns rettigheter!!! God tur!!!

ida

22.apr.2010 kl.19:27

ha en god tur! :)

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits