Ekspedisjonens 13. dag (tøffe tak og kiloene forsvinner)

Dagens rapport blir levert av Cecilie. Hun melder om en helt fantastisk fin dag. selv om de startet med endel vind. Vanskelig vind rett sydøst som de fikk rett i ansiktet. Men så dreide vinden mere syd utover dagen, og så avtok den. Resten av dagen var det kun en liten trekk i luften. Det har vært fantastisk fint føreCecilie presiserer at hun er mektig imponert over ekspedisjonsdeltakerne. Nå begynner de fleste å få  vondt her og der, men de biter tennene sammen og suger seg fast i underlaget. Det er en vanvittig innsats forteller Cecilie.
video:7 mai cecilie vn680053


Det er litt gøy å høre for oss her hjemme, og når Cecilie Skog (som er en av verdens største nålevende eventyrere uansett kjønn) gjentar at hun er vanvittig imponert over jentene våre, så tror jeg veldig gjerne på henne. De sjangler fremover og gir seg ikke, og vil fremover hele tiden. (steike heller, så stolte vi burde være over jentene våre). Det er så lett å skrive om, og det er så lett å lese om at de har gått så og så mange kilometer i dag - men det er de som går!!!

Så når Cecilie er vanvittig imponert, så burde alle vi andre også være det - ikke bare oberverende imponert, men virkelig dønn imponert. (nok om det),

DE fleste av deltakerner har litt vondt rundt omkring i kroppen, og idag har de fleste slitt og  har hatt vondt her og der. Det er veldig monotont det de driver med på en slik ekspedisjon. Husk på at de er ute og er aktive 10 timer pr. dag, og det er klar det tar av reservene.

De har gått 29,2 kilometer i løpet av dagens økter, noe som er utrolig bra. De befinner seg nå rett under 2500 m.o.h.
I løpet av lørdagens ekspedisjon (14. dagen) vil de nå topp punktet på turen, for deretter å gå nedover resten av ekspedisjonen.

Neste gang vi snakker med dem, kan vi altså gratulere dem med å ha nådd toppen på ruten, og også "utløst" inspirasjonsprisen på 10.000,- kroner fra Dana Petroleum, som går til Stiftelsen.

Vi avtaler at Magnhild skal ringe inn den neste rapporten.

Det blir litt "vulkan" prat, men det eneste vi vet er at foreløpig gir asken fra siste utbruddet mest probmemer for flyruter til USA, men at disse har alternative ruter. De som naturlig nok har mest problemer med dette og giftige gasse er befolkningen på Island.

Dagens temperaturer har vært som følger:
- 15 grader på natten
- 10 grader ved avmarsj
+ 50 gader nede i soveposene

Riktig god natt og lykke til med neste dags  - nå går det snart "nedover".....Kiloene forsvinner i dobbelt betyding. Ikke bare blir pulkene lettere, i takt med at det maten spises opp og drivstoff forbrennes - det forbrennes også mye kropp.

video:antakelig 3 kilo lettereHilsener fra ekspedisjonen:


Gratulerer med dagen kjære svigermor Liv - hilsen Marianne


Vi sender en stor tkk til Grimstad Adressetidende som følger ekspedisjonen og har lagt ut denne "link/banner" på nettsidene sine. - Tusen takk til GAT!
Vi minner om hvem denne tøffe gjengen består av:


Ada Sofie Austegard
: Sammen med disse flotte kvinnene skal jeg nå legge ut på min største fysiske utfordring i mitt 46 årige liv.
Hjemme venter familien min som består av en mann som sier; "Dette klarer du", minstejenta som sier;
"Når du er på Grønland skal pappa og jeg til Legoland" og eldstemann sier ingenting, han bare ler. Dette betyr at jeg med god samvittighet kan bruke en mnd av mitt liv til å være egoist og kun tenke på meg selv.
Men Stine Sofie vil være sammen med meg. Jeg lover å komme tilbake med påfyll av energi slik at jeg kan fortsette arbeidet for "en barndom uten vold" og styrke barns rettigheter gjennom Stine Sofies Stiftelse. (sponsorer klikk her)


Unni Storm-Johannsen Nordahl:
40 år. Gift med sin kjære Richard! 2 barn: Marie og Nicholay
Yrke: Gullsmed og Smykkedesigner. Driver  eget gullsmedverksted og smykkeutsalg i Grimstad under firma Gullsmed Unni Storm-Johannsen AS
Født og oppvokst på Nordstrand i Oslo. men fant lykken i Grimstad sammen med Richard.
Har vert en aktiv speider i mange år, noe som hav vert med på å danne grunnlaget for gleden ved å være ute i naturen !
Ellers er jeg en livsnyter og veldig glad i friluftsliv !
Jeg elsker å dra på tur i all slags vær !! Litt slit og Kulde er bare sjarmerende.. (sponsorer klikk her)


Aud Ingri Mediaa Lenning:
Jeg ble født i Namsos i 1949 og vokste opp i Grong i vakre Namdalen. Giftet meg i 1972 og vi fikk etter hvert tre barn. Med en mann som har reist mye og alltid vært på farten, har vel jeg vært den som har holdt meg ved basen og hatt kontroll med familiens ve og vel.I 2009 «vant « jeg i opplevelseslotteriet. Jeg fikk tilbudet om å være med på denne fantastiske ekspedisjonen. Og vi skal gå over grønlandsisen og vi skal gå for barns rettigheter og en barndom uten vold.
Ja, dette skal jeg være med på. Jeg trener hardt både mentalt, med styrke og utholdenhet. Og som de andre i gruppen, trener jeg mye med å dra bildekk, for å være forberedt til å dra pulk på ca 40 kg. Dette blir stort. (sponsorer klikk her)


Jeg er Elin Hoksmo Fossum:
Mamma til Markus og Alexander, samt lille Niklas som vi brutalt mistet da han var 15 mnd. gammel.
Født og oppvokst på Hurum, men bor nå i vakre Lier. 
Jeg jobber til daglig som patentadministrator i Onsagers. På fritiden er jeg bl.a. treningsleder i Friskis & Svettis. Jeg legger ut på denne milelange skituren for å hedre minnet om gutten min, Niklas. På denne måten håper jeg å bidra til økt fokus på Stine Sofies Stiftelse og det banebrytende arbeidet stiftelsen gjør. Samtidig ønsker jeg et enda større press på kravet om økt rettssikkerhet for barn. I de lange, kalde døgnene på Grønland vil minnene om min lille gutt holde meg god og varm? (sponsorer klikk her)


Else Haugland:
Jeg er en stolt mamma til tre flotte unger, ikke særlig god til å gå på ski- og veldig glad i å kose meg i sofaen. Samtidig i overkant eventyrlysten,og overvettes begeistret for å være på tur i skauen med bikkja mi på slep.
Nå skal jeg ut på mitt livs reise - og utfordring. Samtidig får jeg endelig gjort noe veldig konkret for å sette fokus på barns rettigheter ved å gjøre dette i regi av Stine Sofies Stiftelse.
En tung lang vei, og mye slit ? motivasjonen er tanken på at jeg kanskje hjelper noen som sliter mye mer?. (sponsorer klikk her)


Solveig Nordstrand: 35 år, opprinnelig fra Høyanger i Sogn og Fjordane. Har to barn på 2 og 4 år, bor i Moss og jobber som forsker innenfor organisk kjemi i Oslo. Driver aktivt med klippeklatring og buldring. Har aldri vært på langtur før, men er generelt glad i å gå på ski og å være på tur. Fikk til stor overraskelse Grønlandstur i morgengave av mannen min i fjor sommer, og gleder meg veldig til å krysse den imponerende Grønlandsisen sammen med gamle og nye venner. Sponset av http://www.missinglink.no/ og  http://www.lanullva.com/ og http://www.devold.no/


Magnhild S. Hatløy: fra Stavanger, jobber som geolog i Oslo. Driver aktivt med klatring (klipper og fjell, fjellklatreinstruktør og fjellguiding, tidligere konkurranseklatrer, 2.pl N-cup), går mye på ski om vinteren (randonee, alpint og langrenn), har bl.a gått Jostedalsbreen på langs, Haute Route (Chamonix til Zermatt) i løpet av de siste åra, padlet flere lengre elver i Finnmark og Finland. Har vært og er ellers mye på tur i den norske fjellheimen og på Norges vakre fjorder enten i kajakk eller i seilbåt. Har fått flotte klær fra Missing Link, Lanvulla og Devold og fine Liv Arnesen ski fra Åsnes :). Sponset av http://www.missinglink.no/ og  http://www.lanullva.com/ og http://www.devold.no/


Sølvi Eik: 35 år, opprinnelig frå Uskedalen, men bor i Stavanger. Jobber til daglig som geolog i Wintershall Norge. Wintershall er også med og sponser turen og det gode arbeidet til Stine Sofies Stiftelse.

Driver på fritida med klatring og er glad i ski (alpint og langrenn). Var aktiv langrennsløper i de yngre dagene. Liker å gå på fjellturer både sommer og vinter.

 
Marianne Aamodt heter jeg, er fra Oslo, men bor i Stavanger. Jeg er gift og har tre barn. Friluftsliv har alltid vært en viktig verdi for meg, og jeg er glad i å være ute. Turen over isen vil bli en stor utfordring på mange måter, hvor jeg ikke minst vil få bruk for mine erfaringer og kunnskap fra Oslo Røde Kors Hjelpekors/Norges Røde Kors. Jeg har ikke vært på en så lang skitur før, men jeg har gått fra hytte til hytte noen ganger alene på ski, og har mange breturer bak meg.Når jeg ikke er hjemme, på tur, spiller tennis eller jogger, så jobber jeg med organisasjon og lederutvikling, som coach og foredragsholder.

 NÅ GLEDER JEG MEG UTROLIG MYE TIL Å GÅ OVER GRØNLANDSISEN, OG IKKE MINST REALISERE EN DRØM, MEN NOEN FLOTTE JENTER.!

 


Nina Marie: 32 år fra Moss, jobber til daglig med kreftforskning på Radiumhospitalet. Spiller fotball, løper maraton og går mye på ski om vinteren. Har ikke så mye erfaring med lange kalde turer men har bla gått Jostedalsbreen på langs, vært på Mount Kenya, og ellers mye på tur, sommer som vinter. Sponset av http://www.missinglink.no/ og  http://www.lanullva.com/ og http://www.devold.no/

 


Kristine Wikander 39 år. Født og oppvokst i Trondheim, nå bosatt i Grimstad. Jeg har bare teltet på sommerstid før jeg meldte meg på turen, men er veldig glad i å prøve nye aktiviteter:-) Foruten å trene mot grønlandsturen driver jeg også med offroadsykling, havpadling, skikjøring samt volley- og basketball. Sponset av http://www.missinglink.no/ og  http://www.lanullva.com/ og http://www.devold.no/

Ekspedisjonslederne:


Cecilie Skog:
Født 9. august 1974 i Ålesund, er en norsk fjellklatrer og ekspedisjonsfarer som er mest kjent for sine turer til Mount Everest, Sydpolen, Nordpolen og over Antarktis.
Skog er utdannet sykepleier i tillegg til at hun har studert friluftsliv ved Høgskulen i Volda. Hun er bosatt i Stavanger, men i løpet av de siste årene har hun tilbragt flere dager på tur enn hjemme i leiligheten. Cecilie har allsidig erfaring fra mange typer friluftsliv og har i løpet av de siste årene blitt en meget profilert og merritert fjellklatrer og polfarer. Hun er fortsatt den eneste kvinnei verden som har nådd toppen av det høyeste fjell på hvert kontinent på Jorden (Seven Summits), samt nådd "de tre poler" (der Mount Everest er den tredje pol). 


Bjørn Sekkesæter:
42 år. Leder for ekspedisjonen sammen med Cecilie Skog. Han er tilknyttet Fram Expedition As. Bjørn har bred erfaring fra lignende turer, bl.a. gikk Bjørn over Grønland i 2009 sammen med Cecilie. Han blir eneste hanen i flokken på denne turen, men han forsikrer at det skal gå greit.Linker:

Værmelding for Grønland
- http://www.yr.no/sted/Grønland/

Se ekspedisjonens posisjone:
- Sporing av satelitt tracker med SPOT klikk her...

Stine Sofies Stiftelses hjemmesider:
- http://stinesofiesstiftelse.no/

2 kommentarer

Brit Charlotte

08.mai.2010 kl.14:16

Artig å følge damer med tæl og som bare gjør en sånn tur ! En dame fra Grong også, hvor mine aner kommer fra. God tur!

Hilde Jordbakke

08.mai.2010 kl.16:07

Ja, fy søren, jeg er mektig imponert over disse jentene !!

Stå på videre, en god klem til Elin :))

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits