Ekspedisjonens 16. dag ( "markerings- og hviledag")

Det er bursdagsbarnet som ringer inn dagens rapport etter en "hviledag" med "bare" 8 økter på skiene.video:10 mai rapport vn680066

{Klikk over for å høre lydfilen}
Jeg skynder meg å gratulere: "Hei Unni og gratulerer med dagen!"

I dag har de hatt en kortere dag og "bare" gått 8 økter.

Nå skal de ha litt bursdagsfeiring for Unni og markering av Stine Sofies 18 årsdag (hun har også fødselsdag og skulle blitt 18 år i dag 10. mai). Så klokken 19 skal vi ha feiring og markering i teltet og kose oss.

Når de våknet opp til denne dagen var det nydelig vær med strålende sol og masse hvite frostroser og rim overalt.

Etter hvert utover dagen kom tåken sigende på og så ble det helt "whiteout" igjen, det blåser litt sur vind, men det er mildt ute.De har gått 20 kilometer i dag og er nå nede på 2212 meter o.h. Det er en del gnagsår, slitne muskler og lignende, men de fastholder at det fremdeles går greit og det er ikke snakk om annet enn at dette går veien.

Nå relativt tidlig på kvelden (kl. 16 lokal tid) er leiren etablert og teltene er slått opp, så skal de slappe av og kose seg og nyte hviledagen - og så blir det litt kos i fellesteltet i kveld. Dette har de fortjent og det er kanskje også nødvendig for å hvile kroppene litt etter 15 dager med sammenhengende ekspedisjon uten noen hele hviledager. Og så blir det også pakket opp en av overraskelsene i kveld - vi får nok høre hvem og hva det er i morgendagens rapport.Unni får hilsen fra begge barna (Marie og Nicholay) som gratulerer sin tøffe mamma med bursdagen.

Ekspedisjonsdeltakerne har mer enn nok med de daglige rutinene, og tenker nok ikke på hvordan denne bloggen fremstår og hva som kan være interessant for oss her hjemme å høre om. De har  jo tross alt ikke lest den selv siden de tok skiene på for 15 dager siden.
Derfor bestiller jeg en liten ekstrarapport til i morgen - gjengen nærmer seg nå sivilisasjonen etter hvert og vi lurer litt på hva de savner mest (mat, dusj, drikke) og det har også være snakket en del om at kiloene renner av deltakerne, så lurer vi på hvordan dette oppleves for deltakerne. Men ikke misforstå - det er mange og lange dager igjen på isen før dette er realistisk.(Printscreen fra satelitt sporingssiden Spot ...)

De får en rask info om at Leir Birger vant farmen (dette spurte de om for en del dager siden)

Tusen takk til alle dere som har sendt gratulasjoner og hilsener på dene spesielle dagen - de ble overlevert på telefonen igår, og ble svært godt mottatt av de det gjelder.


Selv om det høres rart ut, så går det nå stadig "nedover" med ekspedisjonen - pulker og kropper blir lettere, men det ene benet skal settes forran det andre mange tusen ganger innen de er fremme. Vi ønsker alle en fortsatt god tur og med gode rutiner for dagens marsj ...

--------------------------------------------------------------------------------

"Vi går for barns rettigheter" - gjengen sender en hilsen til Åsnes og Skigutane
Tusen takk for fantastiske ski -
Cecilie Skog ski med påtrykket Stine Sofies Stiftelses logo og visjon "- en barndom uten vold -"Tøffe jenter med tøffe ski!
--------------------------------------------------------------------------------
Gratulasjon fra Grønland:Gratulerer med 11 års dagen kjære Jørgen Gulliksen - Masse hilsener fra "Tante Grønn" (tante Unni).
Gratulerer også til Aurora - fra samme tante Unni - gratulerer med dagen lille venn!


3 kommentarer

marit hauge

11.mai.2010 kl.16:20

Heia spreke jenter. Aud Ingri du e gode. Bestemødre kan. I eit slikt vær kunne eg og ha vore med. Men ikkje med minus 30- 40. Men eg sette ny rekord på å springa frå Høie i Tysvær til Ådnafjell på sundag, 35 min opp til toppen. Ja, bestemødre klarer jammen mye. Aldri for seint å prøva seg. Stå på trass i gnagsår og ømme musklar. Eg skal til Hallingskarvet på ein "mini ekspedisjon" til helga. Skal tenka på dokke når eg er der oppe i høgda. Kanskje mest like høgt som dokke, for nå går jo dokke nedover. God tur vidare frå Marit

Tone Lenning

11.mai.2010 kl.21:39

Jeg er så utrolig imponert over dere. Beklager mamma at jeg hadde mine tvil i starten av fjoråret, utrolig stolt av ditt mot, din styrke og pågangsvilje. Ser opp til deg.

Trine

12.mai.2010 kl.05:45

J96 fotball og håndball hilser masse til Marianne. Vi holder koken med masse intervaller, men regner med at du parkerer oss når du kommer tilbake fra Grønland! God tur videre!

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits