Gikk i glede og sorg over Grønlandsisen (TV2.no)

Klippet fra TV2.no http://www.tv2nyhetene.no/tabloid/gikk-i-glede-og-sorg-over-groenlandsisen-3216627.html

Cecilie Skog og Ada Sofie Austegard la ut på den 570 kilometer lange turen over Grønlandsisen.

Cecilie Skog og Ada Sofie Austegard har det felles at de begge har mistet sin nærmeste under tragiske omstendigheter.

Nå har de sammen lagt ut på den 570 kilometer lange turen over Grønlandsisen. De kommer til programleder Rune Kjos i Tabloid på Nyhetskanalen.

- Det har nok aldri gått tolv kvinner sammen over Grønland før. Det var en fantastisk tur. Sterke bånd ble knyttet og vennskap for livet dannet. Jeg ble så stolt da vi siste dagen fløy ned brefallet mot havisen og jeg kunne se gleden i øynene deres, sier Cecilie Skog som hvert år går over Grønlandsisen og var den som hadde arrangert turen for Austegard og hennes venninner.

Heiste flagg for Stine Sofie

Underveis markerte Cecilie bryllupsdagen. Det er var to år siden hennes mann ble drept under klatring på fjelltoppen K 2 i Himalaya. For Ada Sofie Austegard var også turen en sorgbearbeiding av at det nå er 10 år siden hennes datter Stine Sofie ble drapt i Baneheia i Kristiansand.

På det som ville ha vært Stine Sofies 18-års dag heiste de et flagg på Grønlandsisen, sendte opp ballonger og holdt en liten minnestund.

For en uke siden kom de tilbake fra Grønlandsekspedisjonen.

I Tabloid på Nyhetskanalen torsdag møter de to til en samtale med programleder Rune Kjos for å snakke om sine opplevelser.

Se Tabloid på Nyhetskanalen kl. 18.55 og kl.20.30 (27. mai)

http://www.tv2nyhetene.no/tabloid/gikk-i-glede-og-sorg-over-groenlandsisen-3216627.html

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits